نوشتن پروپوزال کاری با پاورپوینت

بیشتر شرکت ها، سازمان ها، فریلنسر ها، دورکاران و هر شخص و گروهی که به ارائه خدمات و محصولات و انجام پروژه می پردازد، از پروپوزال استفاده میکند. یکی از خاص ترین و بهترین روش ها که امروزه بسیار رایج شده، استفاده از پاورپوینت پروپوزال کاری و شرکتی است. بنابراین در این مقاله به آموزش نوشتن پروپوزال کاری با پاورپوینت می پردازیم. 

پروپوزال کاری چیست؟

پروپوزال به معنی طرح پیشنهادی است و در حوزه های مختلفی به کار می رود. برای مثال پروپوزال های دانشجویی و پروپوزال های شرکتی و کاری. 

پروپوزال کاری و شغلی یک سند اولیه و طرح پیشنهادی است که به مشتری و کارفرما ارائه می شود. این سند باید حاوی اطلاعاتی همچون نحوه انجام پروژه، نحوه قیمت گذاری و قیمت پیشنهادی، منابع و مدت زمان تقریبی و سایر اطلاعات لازم باشد. در واقع مسیر انجام پروژه را به تصویر می کشد. 

به طور کلی یک پروپوزال کاری (که به آن پرپوزال شغلی یا بیزینسی هم گفته می شود)، شامل تمام اطلاعات و نکات یک پروژه است. 

در گذشته اغلب پروپوزال های شرکتی و بیزینسی به صورت چاپی بود اما امروزه نوشتن پروپوزال کاری بیشتر به صورت دیجیتالی است. در سال های اخیر بیشتر افراد پروپوزال را داخل word نوشته وسپس به pdf تبدیل و برای مشتریان ارسال می کنند. اما یک روش جالب تر وجذاب تر برای تهیه و ارائه پروپوزال، استفاده از پاورپوینت پروپوزال کاری است.

 

نوشتن پروپوزال کاری با پاورپوینت
آموزش نوشتن پروپوزال کاری با پاورپوینت

 

مزایای نوشتن پروپوزال کاری خوب

  • ارائه پروپوزال خوب، شما را به عنوان یک فرد حرفه ای در ذهن مشتری و کارفرما نشان می دهد. 
  • در صورتی که پروپوزال به خوبی نوشته شود، شانس شما را برای جذب مشتری به طور چشم گیری افزایش می دهد. 
  • یک پروپوزال خوب تمام زوایای کار را به صورت واضح بیان کرده و از سو تفاهم یا ابهام جلوگیری می کند و یک چشم انداز دقیق از پروژه را نشان می دهد. 
  • همچنین بعد از جذب مشتری و گرفتن پروژه، به عنوان یک سند از اینکه کار شما به نحو احسن انجام شده، عمل میکند. 

 

مزایای پاورپوینت پروپوزال کاری

هیچ وقت اهمیت زیبایی را دست کم نگیرید! برای اینکه پروپوزال شما در نظر مشتری جذاب تر جلوه کرده و تصویر حرفه ای تری از شما در ذهن مخاطبانتان به وجود آورد، بهتری است برای نوشتن پروپوزال کاری به جای استفاده از word و  pdf ، از powerpoint استفاده کنید.

مهم ترین مزیت استفاده از پاورپوینت برای تهیه و ارائه پروپوزال، امکانات گرافیکی پاورپوینت است. شما می توانید با استفاده از یک قالب پاورپوینت پروپوزال که طراحی حرفه ای و جذابی داشته و بخش های اصلی برای نوشتن پروپوزال کاری را دارد، به ساده ترین و حرفه ای ترین روش ممکن، به آماده سازی پروپوزال بپردازید.

استفاده از اینفوگرافی ها، چارت ها و اشکال گرافیکی می تواند به درک بیشتر مطالب و جلوگیری از خستگی و دلزدگی کمک بسیاری کند.  

 

آموزش و راهنمای ساخت پاورپوینت پروپوزال کاری
آموزش و راهنمای ساخت پاورپوینت پروپوزال کاری

 

 

یک پاورپوینت پروپوزال کاری اغلب شامل چه قسمت هایی است؟

هیچ ساختار و ترتیب و فرمت تعریف شده و مشخصی برای نوشتن پروپوزال کاری وجود ندارد. هر سازمان و یا شخص بسته به حوزه کاری خود، نوع محصولات و خدمات ارائه دهنده، نوع مشتریان و … یک ساختار خاص برای ارائه پروپوزال هایش تهیه می کند. 

ما در اینجا به معرفی مواردی که معمولا در ساختار پروپوزال کاری و بیزینسی به کار می رود می پردازیم. 

پاورپوینت را به چند بخش تقسیم کنید. هر بخش شامل تعدادی اسلاید می باشد. 

اسلاید های ابتدایی:

در صورت تمایل، در ابتدای پاورپوینت یک اسلاید بسم الله الرحمن الرحیم قرار دهید. سپس:

  • اسلاید اول یا عنوان: 
      1. عنوان اصلی پروژه
      2. اطلاعات فرد یا سازمان + لوگو (برای پروپوزال های شرکتی الزامی است)
      3. اطلاعات مشتری: اسم و اطلاعات فرد یا شرکت کارفرما
      4. بهتر است برای پیشگیری از هر گونه مشکل، تاریخ و مدت اعتبار پروپوزال را هم بنویسید. 

 

  • فهرست مطالب: بهتر است از فهرست لینک دار استفاده کنید تا مشتری با کلیک بر روی هر قسمت، اسلاید مورد نظر باز شود.
  • مقدمه: یک اسلاید نیز به مقدمه اختصاص دهید. توجه کنید که مقدمه شما باید متن جذاب و حرفه ای داشته تا بتواند از همان ابتدا در ذهن مشتری تاثیر مثبتی بگذارد. مقدمه را به گونه ای بنویسید که مخاطبتان را مشتاق و کنجکاو کند 

 

در ادامه بخش های اصلی و معمول پاورپوینت پروپوزال کاری و بیزینسی شرح داده می شود. البته لزوما ترتیب بخش ها در همه پروپوزال ها به این صورت نیست. 

بخش 1- معرفی خود یا سازمان

این قسمت معمولا در ابتدای پاورپوینت قرار می گیرد. اما بسیاری از افراد عقیده دارند که باید در انتهای پروپوزال نوشته شود. شما بسته به حوزه کاری، سلیقه و صلاحدید خودتان و همچنین شناختی که از مشتری دارید می توانید این بخش را در ابتدا یا انتهای پروپوزال قرار دهید. 

بخش معرفی اغلب شامل موارد زیر می باشد:

  • درباره ما: سعی کنید به صورت خیلی مفید و مختصر و در یک یا دو اسلاید، به معرفی شرکت و سازمان تان، و یا معرفی خود (اگر فریلنسر هستید) بپردازید. 
  • اهداف و چشم انداز ها به صورت بسیار مختصر در یک یا دو اسلاید
  • سوابق کاری: در اینجا لازم است تا تجارب و سوایق کاری سازمان یا شرکت خود را به طور خلاصه ذکر کنید. 
  • معرفی خدمات یا محصولات: در اینجا به صورت خلاصه و مختصر، تمام محصولات و خدمات ارائه دهنده شرکت و سازمانتان را معرفی کنید. ذکر ویژگی ها، مزایا و جنبه های خاص را فراموش نکنید. زیرا این قسمت می تواند تاثیر به سزایی نزد مشتریان ایفا کند. می توانید از تصاویر و اینفوگرافی ها برای جذاب تر کردن این بخش استفاه کنید. 

بهتر است تضمین های لازم را نیز در این بخش بیاورید. 

به این نکته توجه داشته باشید که این بخش از پاورپوینت پروپوزال کاری ، نباید خیلی طولانی و خسته کننده باشد. چرا که تمرکز اصلی پروپوزال بر روی پروژه و راه حل ها و مسیر انجام آن است؛ نه بر روی شما یا سازمان. 

بخش 2- پروژه های مشابه و نظرات مشتریان

در اینجا به توصیف پروژه های مشابهی که قبلا توسط شرکت یا سازمان شما و یا خود شما (اگر فریلنسر هستید) انجام شده بپردازید. 

نظرات و رضایت مشتریان قبلی خود را نیز ذکر کنید.

بخش 3- درباره پروژه

این بخش اصلی ترین بخش در نوشتن پروپوزال کاری است. شما باید در این بخش تمام درک خود از این پروژه، شرح پروژه و روش های پیشنهادی، راه حل ها، مراحل انجام، درباره اهدافی که با مشتری به توافق رسیده اید، مشکلات و راهکار ها و … بپردازید.

همچنین به منابع و متریال لازم و یا در دسترس برای انجام پروژه هم اشاره کنید. 

بخش 4- بودجه، هزینه و قیمت گذاری

این بخش که یکی دیگر از مهم ترین بخش های پاورپوینت پروپوزال کاری است، شامل مواردی همچون روش قیمت گذاری، قیمت محصولات و خدمات (بهتر است به صورت جدول ارائه شود)، قیمت پایانی، نحوه پرداخت و … است. 

همچنین ممکن است در هنگام پروژه با برخی هزینه های اضافی نیز مواجه شوید. یک حداقل و حداکثری از این هزینه های مازاد احتمالی را حتما در پروپوزال بنویسید. 

به این نکته توجه داشته باشید که بسیار از افراد هنگام خواهندن پروپزوال، ابتدا این قسمت را بررسی می کنند. قیمت واقعی بنویسید، نه انقدر زیاد و غیر منطقی باشد که مشتری را از دست بدهید و نه آنقدر کم باشد که تصویری غیر حرفه ای از شما در ذهن مخاطب ایجاد کند. 

بخش 5- زمانبندی

بهتر است هنگام نوشتن پروپوزال کاری، زمان بندی انجام پروژه را به صورت جدول ارائه دهید. اگر پروژه چند بخش دارد، مشخص کنید که هر بخش در چه زمانی آماده می شود. 

در برخی حوزه های کاری نمی توان تاریخ دقیقی اعلام کرد. در این مواقع بهتر است یک بازه ی زمانی اعلام کنید. 

بخش 6- پیشنهاد خدمات اضافه 

در صورتی که می‌خواهید به مشتری خود خدمات مازادی ارائه دهید، در اینجا به شرح آن ها بپردازید. 

بخش 7- شرایط و ضوابط

این قسمت کاملا اختیاری است و بستگی به نوع پروژه و نحوه همکاری دارد. اگر نکته و شرایط مهمی وجود دارد آن را در این بخش بنویسید. 

اسلاید پایانی

در این اسلاید از مخاطبتان تشکر کنید. همچنین اطلاعات تماس از جمله شماره تماس، ایمیل، آدرس فیزیکی (در صورت نیاز)، لینکدین، اینستاگرام و هر راه ارتباطی که موجود است را بنویسید. 

 

نکات مهم برای تهیه و نوشتن پروپوزال کاری

1. بهتر است قبل از نوشتن پروپوزال برای یک پروژه، علاوه بر آگاهی و کسب اطلاعات لازم درباره پروژه، اطلاعاتی نیز در خصوص مشتری و شرکت و سازمان کارفرما نیز داشته باشید و به شناخت کافی برسید. این به شما کمک خواهد کرد تا درک بیشتری از اهداف کارفرما، نگرانی ها، سوابق، و اینکه دقیقا به دنبال چه چیزی هستند، داشته باشید.

2. پروپوزال شما باید برای مخاطب کاملا واضح و روشن باشد. اگر پروژه و حوزه کاری شما به گونه ای است که از اصطلاحات تخصصی استفاده می کنید که ممکن است مشتری شما با آن به صورت کامل آشنایی نداشته باشد، اصطلاحات و موارد لازم را به صورت مفید و مختصر در پروپوزال توضیح دهید. 

3. در نوشتن پروپوزال کاری به هیچ عنوان اغراق یا بزرگنمایی نکنید. وعده واهی هم ندهید. پروپوزال باید کاملا منطقی و عقلانی نوشته شود. شما باید قادر به انجام دقیق و کامل هر آنچه که وعده اش را میدهید، باشید.

4. از یک قالب زیبا و حرفه ای و منسجم برای ساخت پاورپوینت پروپوزال کاری استفاده کنید و از شلوغ کردن اسلاید ها جداً پرهیز کنید. تعداد اسلاید های زیاد بهتر از اسلاید های کم اما شلوغ و پر از متن است. 

 

امیدوواریم این مطلب برای شما همراهان عزیز راشاسایت مفید واقع شده باشد. 

در صورتی که سوالی دارید در قسمت نظرات همین نوشته از ما بپرسید. 

مقالات مشابه

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • بسیار عالی بود
    از شمال افغانستان هستم.
    می‌خواهم یک نسخه پروپوزال پاورپوینت را داشته باشم.
    لطفا رهنمایی کنید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up