اولین و مهم ترین دغدغه بسیاری از افراد برای پیدا کردن شغل و ورود به بازار کار، نوشتن رزومه خوب برای جلب نظر کارفرما و شرکت ها است. بنابراین ما در این مقاله ابتدا به طور کامل و جامع، هر آنچه را که باید درباره یک رزومه کاری استاندارد و حرفه ای، و اصول و قواعد نوشتن آن بدانید توضیح می دهیم. سپس به آموزش ساخت رزومه کاری با پاورپوینت می پردازیم. همچنین چندین نمونه و قالب آماده قابل ویرایش برای ساخت رزومه آسان را در اختیار شما قرار می دهیم. به طور کالی در این مقاله، به تمامی سوالات رایجی که درباره نحوه نوشتن رزومه وجود دارد پاسخ می دهیم.
رزومه کاری چیست؟
هنگامی که می خواهید برای یک موقعیت شغلی درخواست دهید، باید خلاصه ای از مهم ترین اطلاعات، تخصص ها و توانایی هایتان را در اختیار کارفرما قرار دهید که به آن resume گفته می شود. رزومه کاری یک سند رسمی مهم و در واقع یک توصیف کتبی و کوتاه و مختصر از اطلاعات فردی، سوابق شغلی، سوابق تحصیلی، مهارت ها و دستاوردهای شما به منظور افزایش فرصتهای شغلی و جلب توجه کارفرما است.
به طور خلاصه، شما در ساخت رزومه کاری باید به کارفرما نشان دهید که چگونه میتوانید برای سازمان مفید بوده و ایجاد ارزش نمایید.
رزومه کاری استاندارد و اصولی حاوی چه اطلاعاتی است؟
در زیر مهم ترین بخش هایی که باید در یک رزومه کاری وجود داشته باشد را توضیح می دهیم. توجه کنید که ممکن است بسته به هر موقعیت شغلی و یا سن و سوابق شما این قسمت ها از اهمیت بیشتر یا کمتری برخوردار بوده یا حتی وجود برخی نیز در رزومه شما اهمیت چندان و ضرورتی نداشته باشد.
1. اطلاعات شخصی و اطلاعات تماس: شامل نام، سن، آدرس، شماره تلفن، ایمیل و سایر اطلاعات تماس. اگر دارای وبسایت، حساب لینکدین یا سایر حسابهای حرفهای آنلاین هستید، میتوانید در صورت تمایل آنها را نیز اضافه کنید.
2. چکیده شغلی یا متنی کوتاه درباره خودتان: یک بیان کوتاه و خلاصه از هدف شغلی، مهارتهای کلیدی و تواناییهای شغلی شما. این قسمت باید کوتاه و جذاب باشد تا توجه کارفرما را به خود جلب کند. به عبارتی در این قسمت باید به کارفرما نشان دهید که برای این شغل مناسب هستید.
3. سوابق و تجربه های کاری: یکی از مهم ترین بخش ها در ساخت رزومه کاری، سوابق کاری است. فهرستی از تجربههای شغلی شما به ترتیب زمانی از جدیدترین به قدیمیترین: شامل نام شرکت، موقعیت شغلی، بازه زمانی کار در آن شغل و توصیفی مختصر و مفید از وظایف و مسئولیتهای انجام شده در هر شغل. سعی کنید تجربههایی را که بیشترین ارتباط با هدف شغلی جدید شما دارند، برجسته کنید.
در صورتی که تا به حال هیچ سابقه کاری نداشته اید و یا حتی دانشجو هستید، سعی کنید این قسمت را خالی نگذارید. شما می توانید دوره کارآموزی، کارهای پاره وقت، پروژه ای و کارهایی که داوطلبانه انجام داده اید را بنویسید.
4. تحصیلات: فهرستی از مدارک تحصیلی شما شامل مدرک دانشگاهی، رشته تحصیلی و نام مؤسسه تحصیلی.
5. مهارتها و توانایی ها: فهرستی از مهارتها و تخصصهایی که در طول زمان بدست آوردهاید؛ از جمله مهارت های رایانه ای، زبانهای برنامهنویسی، مهارتهای فنی، مهارتهای مدیریت، ارتباطی و غیره. از کلمات کلیدی واحد و برتریهای خاص خود استفاده کنید. به این نکته توجه داشته باشید که نیازی نیست تمامی مهارت های خود را بنویسید! تنها مواردی را بنویسید که می تواند برای کارفرما جذاب و مهم باشد. برای مثال اگر می خواهید برای شغل برنامه نویسی درخواست دهید، مهارت آشپزی شما برای کارفرما و شرکت اهمیتی ندارد و نوشتن آن در رزومه کاری غیر حرفه ای است.
می توانید مهارت زبان های خارجی را نیز در این بخش قرار دهید یا در قسمتی جداگانه به آن بپردازید.
6. سایر مدارک و گواهینامه ها: در صورتی که در حوزه مربوط به کارتان در دوره ای شرکت کرده و مدرک و گواهینامه آن را دریافت کردید در این قسسمت بنویسید.
7. دستاورد ها: برای مثال اگر در حوزه های مربوط به شغل درخواستی تان جوایزی دریافت کرده اید می توانید در این قسمت به آن اشاره کنید.
8. علایق و سرگرمی ها: در بیشتر موارد وجود این بخش در نوشتن رزومه ضرورت ندارد و می توانید از آن چشم پوشی کنید. اما در صورتی که تمایل دارید می تواید در این بخش به صورت کلیدی و بسیار کوتاه به برخی علایق و سرگرمی هایتان اشاره کنید. اما به طور کلی این بخش اهمیت چندانی برای کارفرما نخواهد داشت.
9. مقالات: در برخی شغل های تحقیقاتی یا علوم پزشکی لازم است که به مهم ترین مقالاتی که نوشته و چاپ کرده اید نیز اشاره نمایید.
نکات مهم و اصول نوشتن رزومه
برای جلب توجه و نظر مثبت کارفرما، نکات زیر را در ساخت رزومه کاری رعایت کنید:
- استفاده از یک قالب رزومه حرفهای و جذاب با طراحی ساده و تمیز میتواند رزومه شما را برجسته کند. در واقع شکل کلی یک رزومه این قابلیت را دارد که بتواند در چند ثانیه نظر مخاطب را جلب کند و یا او را از ادامه خواندن منصرف کند.
- از فونت های خوانا و رسمی، ترازبندی مناسب و بخشبندی های منظم استفاده کنید.
- خوانایی و فاصله بین بخش های مختلف را رعایت کرده و هیچ غلط املایی و نگارشی نداشته باشید.
- از نظر برخی افراد استفاده از عکس پرسنلی ضروری نیست؛ اما استفاده از آن در موفقیت شما در کسب شغل دلخواهتان تاثیر بسیار زیادی دارد. بنابراین توصیه می کنیم حتما یک تصویر پرسنلی 3*4 خوب در رزومه تان قرار دهید.
- از استفاده از رنگهای بیش از حد و طرحهای پیچیده یا عکس (غیر از عکس پرسنلی) جدا خودداری کنید. اما برای افزایش جذابیت و در عین حال حفظ سادگی می توانید از آیکن های مرتبط استفاده نمایید.
- نحوه نوشتن رزومه باید به صورت مختصر و مفید باشد. بنابراین جزئیات غیرضروری را حذف کنید.
- پیشنهاد می کنیم که قبل از ساخت رزومه، درباره شرکت یا سازمانی که می خواهید درخواست دهید تحقیق کنید.
- به کارفرما نشان دهید که چگونه میتوانید به سازمانشان ارزش افزوده بدهید.
- در صورت داشتن بازخورد مثبت و توصیهنامههای قوی از کارفرماها یا همکاران قبلی، آنها را در رزومه خود درج کنید. این نوع اثباتهای خارجی میتوانند به کارفرما اطمینان بیشتری درباره شما و تواناییهایتان بدهند.
- برای هر موقعیت شغلی یک رزومه خاص و منحصر به فرد بنویسید. ممکن است برای یک موقعیت شغلی لازم باشد مهارت ها و نکاتی را در اولویت قرار دهید که در شغل دیگر اهمیت کمتری دارند.
- نکته آخر: در نوشتن رزومه و توانایی هایتان صادق باشید!
سایز و ابعاد رزومه
تعداد صفحات رزومه
آموزش ساخت رزومه کاری آسان با پاورپوینت
یکی از بهترین نرم افزار ها برای ساخت رزومه، چه با ابعاد اسلاید های پاورپوینت و چه با ابعاد A4 یا هر ابعاد و سایز دلخواه دیگری، نرم افزار پاورپوینت است. بسیاری از افراد عقیده دارند که ساخت پاورپوینت با word بهتر است اما ما این روش را پیشنهاد نمی کنیم. ورد برای کار های گرافیکی ساخته نشده است و بنابراین امکانات بسیار کم و محدودی دار و ساخت یک رزومه حرفه ای نیز با آن نسبت به پاورپوینت سخت تر و زمان بر تر است. در آخر هم معمولا نتیجه آن به اندازه استفاده از پاورپوینت برای ساخت رزومه مطلوب نیست.
در صورتی که می خواهید رزومه تان را از صفرخودتان طراحی کنید، اولین اقدام این است که پاورپوینت را باز کرده و سایز اسلاید ها را متناسب با سایز دلخواه رزومه تان تنظیم کنید. (مطابق تصاویر زیر)
برای این کار ابتدا بر روی تب design در نوار بالای صفحه کلیک کنید (1)
سپس بر روی slide size کلیک نمایید (2)
از پنجره باز شده، ابعاد مورد نظرتان را درقسمت طول و عرض وارد نمایید. برای مثال در صورتی که می خواهید رزومه ای با ابعاد A4 طراحی کنید، اعداد 210 میلیمتر در 297 میلیمتر یا 8.27 اینچ در 11.69 اینچ را وارد کنید (3)
دانلود قالب رزومه آماده راشاسایت
طراحی و شکل و ظاهر رزومه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای هر موقعیت شغلی افراد زیادی درخواست می دهند و رزومه خود را ارسال می کنند. اما اگر فکر می کنید که تمام رزومه ها تک تک و به صورت دقیق بررسی می شوند متاسفانه باید بگویم که اشتباه می کنید! چیزی که در نگاه اول باعث جلب نظر و توجه کارفرما یا فرد بررسی کننده رزومه شما میشود، ظاهر و جذابیت اولیه آن است.
بهتر است به جای اینکه خودتان وقت زیادی صرف کرده و رزومه را از صفر طراحی کنید، از قالب های آماده رزومه استفاده نمایید. این قالب ها با اصول و قواعد رزومه طراحی شده و دارای تمامی قسمت های اصلی و ضروری یک رزومه کاری استاندارد و حرفه ای می باشند.
اکثر قالب های رزومه راشاسایت با ابعاد A4 طراحی شده اند اما همگی قابلیت تغییر سایز را دارا می باشند. کافیست طبق مراحلی که در قسمت قبل توضیح دادیم، ابعاد و سایز اسلاید ها را به دلخواه خود تغییر دهید.
فرمت استاندارد و مناسب برای ارسال رزومه
رزومه معمولا از طریق ایمیل یا پیامرسان ها و با فرمت های مختلفی ارسال می شود، اما پیشنهاد ما این است که رزومه تان را با هر نرم افزاری که طراحی میکنید، حتما آن را به فرمت PDF تبدیل کرده و سپس ارسال نمایید تا بدون تغییر و بهم ریختن قالب و نوشتهها به دست خواننده برسد.
ساخت رزومه pdf
قالب های آماده رزومه راشاسایت را می توانید با این روش به فرمت پی دی اف تبدیل نمایید:
- در پاورپوینت بر روی تب file در نوار بالای صفحه کلیک کنید.
- سپس بر روی save as و سپس browse کلیک نمایید.
- مانند تصویر زیر پنجره ای باز می شود. از قسمت save as type، گزینه PDF را انتخاب کرده و save کنید.
ساخت رزومه و CV خلاقانه و جدید با ابعاد اسلاید های پاورپوینت
برای ساخت رزومه کاری به سبک ارائه پاورپوینت می توانید برای هریک از بخش های اصلی و ضروری رزومه که در این مقاله توضیح دادیم، یک یا چند اسلاید اختصاص دهید. برای مثال:
- اطلاعات شخصی و تماس: شما می توانید یک یا دو اسلاید را به این بخش اختصاص دهید.
- چکیده شغلی: در این قسمت، با استفاده از اسلایدهای مناسب، یک چکیده شغلی قرار دهید که تجربه کاری، مهارتها و هدف شغلی شما را به صورت خلاصه بیان کند. از متنهای جذاب و قابل فهم استفاده کنید و در نظر داشته باشید که این قسمت باید جذابیت کافی را داشته باشد تا کارفرما را به خود جلب کند.
- تجربه کاری: برای بخش تجربه کاری، میتوانید همه را به صورت اینفوگرافیک در یک اسلاید قرار داده یا از اسلایدهای مجزا برای هر شغلی که تاکنون داشتهاید، استفاده کنید.
- و سایر…
امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. می توانید سوالات خود را درباره نحوه نوشتن رزومه و ساخت رزومه با پاورپوینت در قسمت نظرات همین پست از ما بپرسید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
من پاورپوینت رو کامل و تخصصی بلدم اما نمیدونستم میشه با پاورپوینت رزومه هم ساخت. ممنون از سایت راشا